Vad är MDA ?

Mikrodermabrasion är en minimalt invasiv procedur som används för att förnya den övergripande hudtonen och strukturen. Det kan hjälpa till att förbättra utseendet på hud som påverkas av solexponering, rynkor, akne och andra tillstånd. Förfarandet använder en speciell applikator med en slipande yta för att försiktigt slipa bort det tjocka yttre lagret av huden för att föryngra den. En annan mikrodermabrasionsteknik sprayar fina partiklar av aluminiumoxid eller natriumbikarbonat med sug för att uppnå samma resultat som att använda den slipande ytan. Läs vidare för att lära dig mer om proceduren.

Vem är mikrodermabrasion till för?

Mikrodermabrasion anses vara en säker procedur för de flesta hudtyper och färger. Människor kan välja att få proceduren om de har följande hudproblem:

 

  • Fina linjer och rynkor
  • Hyperpigmentering, åldersfläckar och bruna fläckar
  • Förstorade porer och pormaskar
  • Akne och akneärr
  • Bristningar
  • Tråkig hudhy
  • Ojämn hudton och struktur
  • Melasma
  • Solskada

Förbereder för mikrodermabrasion

Du kan bli tillsagd att undvika solexponering, solkrämer och vaxning i ungefär en vecka före behandlingen. Du kan också rekommenderas att sluta använda exfolierande krämer och masker cirka 3 dagar före behandling.
Ta bort eventuell makeup och rengör ansiktet innan proceduren börjar.

 

Efter en Hydrafacial-behandling

Du bör undvika att sola. och även undvika starka hudvårdsprodukter inom 72 timmar efter behandlingen.

 

Behandlings forloppet

Steg 1: Rengöring och exfoliering. I detta steg öppnas porerna upp och döda hudceller avlägsnas, detta förbereder huden för djupare rengöring och lämnar ytan ren och fräsch.

Steg 2: I andra steget sker en peeling med hjälp av glykol-, och salicylsyra. Detta hjälper till att lösa upp smuts och andra partiklar från porerna på ett skonsamt sätt.

Steg 3: Djuprengöring av porer och orenheter genomatt oppna  tilltäppta porer och orenheter på djupet genom ett vakuumsug.

Steg 4:  Under detta forlopp  slussar man ner antioxidanter och hyaluronsyra i huden för att återfukta, stärka hudens egna barriär och för att mjukgöra. Detta hjälper huden att få både näring och ett naturligt skydd mot yttre påfrestningar.

 

Annan typ av MDA


Efter en Hydrafacial-behandling

Vanliga biverkningar av mikrodermabrasion inkluderar mild ömhet, svullnad och rodnad. Dessa försvinner vanligtvis inom några timmar efter behandlingen. Du kan rekommenderas att använda en fuktkräm för att minimera torr och flagnande hud. Mindre blåmärken kan också förekomma. Detta orsakas främst av sugprocessen under behandlingen.