Vad Är Dermal Fillers?

Dermal filler-injektioner är en typ av icke-kirurgisk kosmetisk procedur. Hudfyllmedel fyller upp rynkor, jämnar ut linjer och återställer volymen i ansiktet. Din vårdgivare injicerar dessa ämnen precis under huden. Människor väljer att få dermal fillers för att förstärka deras ansiktsdrag eller få ett mer ungdomligt utseende. Denna elektiva behandling tar vanligtvis mindre än en halvtimme, och återhämtningstiden är minimal. Resultaten ses direkt och varar månader till år beroende på typ av fyllmedel och platsen.

Vad dermal fillers kan göra?

  • Fylliga tunna läppar
  • Förstärk grunda konturer
  • Mjuka upp ansiktsveck och rynkor
  • Förbättra utseendet på försänkta ärr
  • Rekonstruera konturdeformiteter i ansiktet
  • Minska eller ta bort skuggan från de nedre locken

Vilka kemikalier finns i filler?

Hyaluronic Acid
Den kanske vanligaste ingrediensen i moderna hudfyllmedel är hyaluronsyra, ett annat element som förekommer naturligt i kroppen – den genomsnittliga människan har cirka 15 gram hyaluronan i kroppen. Det är ett annat element som vanligtvis finns i olika bindväv. Det är fördelaktigt som ett hudfyllmedel av flera skäl, inte minst är din förmåga att enkelt lösa upp det och gå vidare om fillern inte ger dig önskat resultat.
Hydroxylapatite
I vissa fall kommer en liknande produkt som kallas hydroxylapatit att användas för svåra blinkningar. Denna produkt är vanligtvis inte förstahandsvalet, eftersom den håller mellan 12 och 18 månader, men kan användas för rätt situationer.
Polymethylmethacrylate
För dem som letar efter mer permanenta lösningar kan denna injicerbara produkt vara till nytta. Det handlar om att ta fett från en annan del av kroppen för att använda i injektioner, med omedelbara resultat åtföljt av lite driftstopp på grund av blåmärken och svullnad. Detta är en behandling där du måste vara mycket säker – den är inte särskilt reversibel och anses vara relativt invasiv.
Poly-L-lactic Acid
Vi injicerar vanligtvis denna produkt två gånger, med 6 veckors mellanrum, även om patienter kan få flera injektionsflaskor tills de får det utseende de vill ha. Det kan underhållas med 1-2 injektionsflaskor per år, och resultaten kommer ofta att vara så länge som två år.

Vad görs dermal fillers om?

Fillers är gjorda av hyaluronsyra, ett naturligt vattenbindande ämne som finns överallt i våra kroppar. Hyaluronsyran som används i fillers är stabiliserad för att den ska hålla längre. Effekten är inte permanent. Fyllnadsgelén kommer gradvis att brytas ner av kroppens enzymer.